Teleferik

Merhabalar.
Bu blog sayfamızda sizlere Yenimahalle-Şentepe teleferik hattını tanıtacağım. Yapımına 21.05.2013 tarihinde başlanan teleferik hattının 1. Etabı tamamlanarak 17.06.2014 tarihinde işletmeye açılmış olup, 2. Etabı ise 20.05.2015 tarihinde hizmete açılmıştır. 200 metrelik kot farkı ile 3257 metre uzunluğunda olan teleferik hattı  4 istasyondan ibarettir.


Birinci istasyonun başlangıç noktası, Yenimahalle Metro durağıdır. İkinci istasyonun başlangıç yeri Yunus Emre meydanıdır. Üçüncü istasyonun başlangıç noktası, TRT vericileridir ve dördüncü istasyon başlangıç ve son istasyon durağı ise Şentepe’dir.

Kabinler 10 kişilik olup, kameralıdır. İstasyonda koltuk ısıtıcılıdır. Kabinde müzik yayın ve anons özelliği vardır. Alüminyum gövdeli, acil butonlu ve doğal havalandırmalı olup, hat üzerinde 106 adet kabin bulunmaktadır.

İstasyonlar; bilet gişesi, turnike, yürüyen merdiven,  asnsör,  kontrol merkezi, kamera ve dış mekan led aydınlatma sistemi ile donatılmıştır.

Teleferik hattında 19 adet taşıyıcı direkler bulunmaktadır. Bu direklerin en uzunu 67 metredir. Konik tipli direklerin taban çapı 4,5 metredir. Her direkte kabin kurtarma ekipmanı vardır.
Her kabin 15 saniyede bir istasyona girmektedir. 13,5 dakikada 200 metelik kot farkı ile tam 3257 metrelik mesafe aşılmaktadır.
Selam ve saygılarımla.






















NOT: Fotoğrafların tamamı teleferik kabini içinden ve tarafımdan çekilmiştir. herhangi bir yerden alıntı değildir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BU BLOG SAYFASI YORUMLARA AÇIKTIR