Ulus'ta Yıkımlar Başladı


Ankara'ya çok büyük oranda değer katacak olan bu proje sayesinde kent merkezindeki çirkin görüntü ortadan kalkmış olacak.
Bu sayede kent merkezi daha mistik bir havaya bürünmüş olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak ayında gerçekleştirilen toplantısında alınan kararla Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı binalarının yıkılması için karar alınmıştı. Spor Genel Müdürlüğü'nün alt katlarında bulunan esnafın taşınma süreci devam ederken bölgenin en yüksek binası olan ve tamamen boşaltılan Gümrük Müsteşarlığı binasında yıkım çalışmaları start aldı. İş makinelerinin yıkıma başladığı binanın etrafından güvenlik tedbirleri alındı. 



Başkentin turizmine önemli bir katkı sağlayacak olan proje çerçevesinde yıkılacak olan bir diğer bina ise Spor Genel Müdürlüğü binası... Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre Spor Genel Müdürlüğü binasının da yıkımına esnafın tamamen yapıyı boşaltmasının ardından geçileceği öğrenildi. Spor Genel Müdürlüğü ve Gümrük Müsteşarlığı binalarının yanı sıra Anafartalar Çarşısı ve 100. Yıl Çarşısı da yıkılması beklenen yapılar arasında yer alıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BU BLOG SAYFASI YORUMLARA AÇIKTIR